Автомобіль - не розкіш а частина життя

Давно набила всім оскому фраза Остапа Бендера про те, що автомобіль є не розкішшю, а засобом пересування, в наші дні втратила свою актуальність. Автомобіль сьогодні - це вже не просто засіб доставки пасажира з пункту А в пункт Б. Залізні коні стали незамінним атрибутом життя кожної людини, елементом персонального стилю, природним продовженням свого господаря.

Само слово «автомобіль» перекладається з давньогрецької і латинської мов як «рухається сам». У сучасному ж розумінні, автомобілями зазвичай називають лише засоби пересування, обладнані автономним двигуном (електричним, паровим або внутрішнього згорання).

Перші дійшли до наших днів креслення самохідної вози належать Леонардо да Вінчі. Достеменно відомо, що вже за часів епохи Відродження в деяких європейських країнах за кресленнями да Вінчі були створені самохідні екіпажі на пружинному ходу. Ці прообрази сучасного автомобіля використовувалися для участі в різноманітних маскарадах і святах. Піонером вітчизняного автомобілебудування був знаменитий російський винахідник Іван Кулібін. Його візок-самокатка, виготовлена ​​в 1791 році, до цих пір вважається першим російським самохідним екіпажем.

Ну а перші автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння - найближчі предки сучасних машин - були запатентовані німецькими винахідниками Готтліб Даймлер (в 1885 р.) і Карл Бенц (в 1886 р.). Перший російський автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння був сконструйований Євгеном Яковлєвим і Петром Фрезе. У 1996 році вітчизняні автолюбителі відзначили столітній ювілей цієї знаменної події.

За свою більш ніж столітню історію автомобілі пройшли великий шлях, перетворившись з іграшок піонерів автомобілебудування в невід'ємну частину життя кожної сучасної людини. Кількість автовласників у всьому світі зросла з одиниць до мільйонів. Автомобіль став доступний кожному. Так, у цього виду транспорту є свом мінуси - забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, пробки на дорогах. А тому хто не любить сам водити автомобіль, доступна оренда автомобіля з водієм. Але одна єдина гідність здатна переважити всі ці недоліки - збільшуючи швидкість пересування, автомобіль дарує нам дорогоцінний час, який ми можемо використовувати як захочемо. Якби автомобіля не існувало, світ би зупинився.