Будівництво своїми руками

Будівництво своїми руками


Прокладка кабелю своїми руками

Posted: 14 May 2012 08:03 AM PDT

Для того щоб знати з яким перерізом буде потрібно кабель, вирахуйте потужність навантаження. Навантаження розраховується за формулою: Перетин кабелю розміром 1 квадратний мм витримує навантаження 1,5 КВатт.Прокладка кабелю.

Монтаж відкритої проводки

Posted: 14 May 2012 06:49 AM PDT

Відкрита електропроводка відрізняється тим, що вона проходить по поверхні стін або стель, а не всередині них. В даний час вона використовується рідко, однак раніше вона досить часто зустрічалася як в житлових, так і підсобних приміщеннях. Для відкритої проводки використовувалися алюмінієві або мідні дроти з ізоляцією з гуми з полівінілхлоридом або з одного полівінілхлориду. Такі дроти мали розділові підстави, призначені для того, щоб відокремлювати один від одного жили. Кріплення таких проводів здійснювалося за допомогою порцелянових ізоляторів («роликів»), які додалися до поверхні.

Закрита проводка

Posted: 14 May 2012 06:36 AM PDT

Приступати до електромонтажних робіт в квартирі або будинку краще всього до того, як ви почнете і закінчите обробку приміщень. Приступивши до ремонту, краще відразу змініть всю проводку в будинку, інакше ви зіткнетеся з тим, що скрутки старих алюмінієвих і нових мідних проводів будуть вкрай неякісними, а часто і зайвими.

Вибір кабелю для проводки в будинку, чи квартирі

Posted: 13 May 2012 10:31 AM PDT

Кабель - дуже важлива, а мабуть і головна складова будь електропроводки. Неправильно вибраний кабель для електропроводки (нехай, навіть виконаної якісно, ​​з дотриманням усіх існуючих норм і правил монтажу) може не тільки істотно знизити безпеку енергосистеми вашого будинку, квартири або офісу, але і зробити цю електропроводку зовсім непридатною до експлуатації. Тому, щоб уникнути подібних неприємностей з електропроводкою дуже важливо зробити правильний вибір кабелю.

Електрична схема

Posted: 09 May 2012 11:07 AM PDT

Электрическая схемаЕлектрична схема При виконанні ремонту квартири або при зміні електричної частини, складно внести зміни в електропроводку не знаючи її схеми. Проводку в основному роблять прихованої і тому знайти місце, де йде провід, до якого автомату йде той чи інший провідник просто неможливо не знаючи схеми електропроводки квартири. Тому по пунктах розберемо з яких елементів складається електрична схема проводки квартири.

Техніка безпеки при роботі з електрикою

Posted: 09 May 2012 08:52 AM PDT

Електрика міцно увійшло в життя сучасної людини. Зараз важко собі уявити, як без нього обходилися люди ще якихось 200 років тому.
Відключення електроенергії приносить величезні незручності. Буває, що якийсь побутовий прилад виходить з ладу. В деяких випадках краще викликати професійного електрика, який швидко усуне неполадку. Але в більшості випадків усунути несправність можна самостійно. Про особливості роботи з електрикою в побуті буде детально розказано в цьому розділі.

Як вибрати металопластикові вікна

Posted: 09 May 2012 08:19 AM PDT

Ми вже писали про те, як виконати установку ПВХ вікон і про те як вибрати пластикові вікна, а також розповіли про те, що таке фурнітура для ПВХ вікон. У цій статті ми хочемо розповісти про практичні підходи при виборі вікна.
Пластикове вікно, проблема вибору

Установка дверей своїми руками

Posted: 03 May 2012 08:39 AM PDT

Зараз ви повинні підрізати до потрібної довжини стійки коробки з урахуванням зазору між полотном дверей і покриттям підлоги. Як правило, 10-12 мм цілком достатньо. Це потрібно для того, щоб якщо ви вирішите на паркет чи ламінат постелити ще килим або ковролін. Потім потрібно з'єднати елементи коробки саморізами.

Вхідні металічні двері

Posted: 03 May 2012 08:29 AM PDT

Про важливість вхідних дверей можна говорити досить довго, незаперечним буде той факт, що гарні вхідні металеві двері забезпечують збереження всього вашого майна. Якщо через вікна, умовно, четвертого поверху забратися у вашу квартиру буде під силу тільки банді верхолазів, то хисткі двері з ненадійним замком розкриє навіть початківець домушник.